Darbo migrantas savo atlyginimą jau prisiteisė ir laukia kol jį iš įmonės ,,Transdepas“ išieškos antstoliai

Taupo mūsų kaimynai ukrainiečiai ir baltarusai pinigėlius, kad atvyktų į Lietuvą dirbti. Atvyksta kupini vilties, kad uždirbs ir namo parveš santaupas šeimai.  Įsidarbina logistikos įmonėse, veža krovinius po visą Europą, dažnai be poilsio dienų, miega vilkikų kabinose, naktimis saugo krovinį.  Bet atlyginimų dienos ne visiems vairuotojams būna džiugios. Ne visada darbdaviai laikosi net ir rašytinių susitarimų, tad  šie darbo migrantai vietoje sutartų 1500 – 2000 EUR per mėnesį gauna 500 EUR ir mažiau.

Daug darbo migrantų kreipiasi į Lietuvos vežėjų profesinę sąjungą, kad ši padėtų jiems atgauti jų uždirbtus pinigus. Ir kai Darbo ginčų komisija nusprendžia arba Teismas priteisia darbdaviui sumokėti neišmokėtą sumą (dažniausiai net ne visą) įmonė pinigų vis tiek nemoka. Kai įmonė nemoka, tada darbuotojas su profsąjungos pagalba kreipiasi į antstolius.

Tokių įmonių mūsų valstybėje, iš kurių reikia atlyginimus ,,išieškoti“ per antstolius yra ne viena. Kai kurios į raginimus visai nereaguoja. Kas tai – principai, nepagarba darbo migrantams ar visiškas nužmogėjimas?

Ei, UAB ,,Transdepas“- pasigailėkit žmogaus, grąžinkit jam jo sunkiai uždirbtus 1500 eur!

Dalinkitės:
Facebook
El. paštu

Skaitykite kitas naujienas